Cannes sokakları festivali bekliyor

Bu yıl 17-28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan 70'inci Cannes Film Festivali için, Fransız Rivierası'nın görkemli kenti Cannes'da hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından ünlü...

Bu yıl 17-28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan 70'inci Cannes Film Festivali için, Fransız Rivierası'nın görkemli kenti Cannes'da hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından ünlü sinemacıları buluşturacak olan festivalde, 29 ülkeden 49 uzun metrajlı film gösterilecek. Festival yönetimi, gösterilecek filmleri bin 930 yapım arasından seçti. Bu filmlerden sadece 18'i Altın Palmiye ödülü için yarışacak. Peki Cannes sokakları festivale hazır mı?
Festivalin başlamasına daha bir ay olmasına rağmen, Cannes'da tüm sokaklar festival afişleriyle donatılmış. Kırmızı halı bile, ışıklarını yakmış ünlü yıldızları bekliyor. Şehirde kulaktan kulağa festivalin bu yılki sürprizleri konuşuluyor. Mekanların birçoğu henüz açılmamış; sezonu Mayıs ayı başında açıp festival konuklarını bekleyeceklermiş. Festivalin bu yılki resmi afişi için, İtalyan aktris Claudia Cardinale'nin 1959 yılında Roma'da bir çatıda dans ederken çekilmiş bir fotoğrafı seçilmiş.
Festivalde bu yıl yarışacak yönetmenler arasında; Michael Haneke, François Ozon, Sofia Coppola ve Fatih Akın gibi isimler var. Jüri başkanı ise Pedro Almodovar... Haneke, eğer Altın Palmiye'yi bir kez daha kazanırsa festival tarihinde bir rekora imza atacak. Türk kökenli Alman yönetmen Fatih Akın ise; bu yıl festivale, senaryosu kendisine ait olan 2017 yapımı 'In the Fade' ('Solgun') adlı filmle katılıyor. Filmin başrollerini, Diane Kruger ve Numan Acar paylaşıyor. Hollywood prodüksiyonlarıyla ünlenen Alman aktris Kruger'ı, 'In the Fade' ile ilk kez Almanca bir filmde izleyeceğiz. Fatih Akın, 'The Edge of Heaven' ('Yaşamın Kıyısında') adlı filmiyle, 2007 yılında Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülüne layık görülmüştü.

AÇILIŞ BELLUCCI'DEN
Ünlü İtalyan aktris Monica Bellucci'nin açılışını yapacağı festivalde, bu yıl birçok sürpriz yaşanacağı konuşuluyor. Kırmızı halının en çok merak edilen isimlerinden biri, Oscar ödüllü Julianne Moore.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 155 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar