‘Balkanlardan gelen soğuk’ sanat

Tüm hafta soğuk ve yağmurun etkisiyle evlere kapandık. Yağmurda yapılacaklar listelerinde genelde film izle, arkadaşlarını eve çağır, oyun oyna, uyu, kahve iç, bol bol kitap oku, sevdiğin şarkıları dinle gibi...

Tüm hafta soğuk ve yağmurun etkisiyle evlere kapandık. Yağmurda yapılacaklar listelerinde genelde film izle, arkadaşlarını eve çağır, oyun oyna, uyu, kahve iç, bol bol kitap oku, sevdiğin şarkıları dinle gibi maddeler yer alır, özetle ev keyfidir. Uzmanlar altını çizerek, 'Kapalı hava insan psikolojisini bozuyor' diyorken bu listelerin psikolojimizle alıp veremediği nedir diye düşünerek yeni bir 'yağmurda yapılacaklar listesi' yapmaya karar verdim.
Hem 'Seratonin seviyem düşmesin', hem de 'Yağmurlu havada dışarıda ne yapacağım?' diyorsanız listemizin ilk sırasına hava durumumuzun anlam ve önemine uygun bir sergi keşfini yazıyoruz.
Meğer balkanlardan gelen soğuk haberi, bu kez meteorolojiden değil Pera Müzesi'nden gelmiş. 'Balkanlardan Gelen Soğuk Hava' sergisi ile Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan çağdaş sanatçıların eserlerine yer veriyor. Sergiyi gezerken insanın hafızasında Balkan kültürü ve sanatının etkileri yeniden canlanıyor. Sanatçıların kendilerini çevreleyen sosyal, politik ve kültürel izlenimlerine yer veren sergi; videodan fotoğrafa, çizimden yerleştirmeye farklı mecralardan çarpıcı eserleri bir araya getirmiş. Pera Müzesi Müdürü Özalp Birol, yine çok başarılı bir sergiyi sanatseverlerle buluşturmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 28 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 87 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 70 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut 28 Nisan 2024 | 53 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar