Aşk beni değiştirmez, ben istersem değişirim

Uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Çiğdem Sezgin'in ilk uzun metrajlı filmi 'Kasap Havası', bu hafta sinemaseverlerle buluştu. Filmin başrol oyuncusu Şenay Gürler ile filme dair konuştuk... 'Kasap Havası'...

Uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Çiğdem Sezgin'in ilk uzun metrajlı filmi 'Kasap Havası', bu hafta sinemaseverlerle buluştu. Filmin başrol oyuncusu Şenay Gürler ile filme dair konuştuk...

'Kasap Havası', festivallerden aldığı ödüllerle ve konusuyla çok konuşuldu. Bu başarının sırrı ne sizce?
Bu başarının sırrı aslında öncelikle senaryo ile başlıyor. Çiğdem Sezgin gerçekten iyi bir senaryo yazdı; bütün karakterler çok derinlikliydi ve anlatmak istediğini çok iyi biliyordu. Anlattığı hikayeyi bu kadar sade ve duru bir dille anlatması da bence önemli bir etken.
Yaptığımız provaların da çok büyük katkısı oldu. Filme başladığımızda Çiğdem neyi nasıl çekeceğini, nasıl anlatacağını, bizler de ne yapacağamızı çok iyi biliyorduk.

Senaryo ilk size geldiğinde rolle ilgili ne düşündünüz?
Çiğdem bana senaryoyu anlattığı anda zaten çok etkilenmiştim.Özellikle 'Leyla' karakteri benim şimdiye kadar oynadığım karakterlerden farklıydı ve bu karakterin de senaryoda böyle yazılmış olması beni çok etkiledi.

KADIN BÜYÜK OLABİLİR
Filmdeki aşk hikayesi izleyiciyi derinden etkiliyor. Kadının yaşının erkekten büyük olduğu ilişkiler neden kabul görmüyor?
Çünkü ataerkil toplumlarda erkeklerin kendilerinden yaşça küçük kadınlarla evlenmeleri normal kabul ediliyor. Halbuki kadınlar da, erkeklerle aynı haklara sahipse; kendinden küçük bir erkeğe aşık olabilir. Fakat bu, bizim yaşadığımız ve gördüğümüz her türlü kurala karşı gelmek oluyor. Kadınların kendilerinden küçük erkeklerle birlikte olması hoş karşılanmıyor ama aynı durumdaki bir erkeğe övgüler yağıyor. Erkek çocuklar da, kız çocuklar da böyle büyütülüyor; bu durumda da sistem devam ediyor.

Sizin gerçek hayatta aşka bakışınız nasıldır, aşk sizi değiştirir mi?
Aşk beni değiştirir mi? Aşık olduğum zaman daha heyecanlı bir insan oluyorum mutlaka ama ben neysem yine oyum, değişemem. Değiştirebildiğim yanlarım varsa eğer, onları ben değiştirmek istediğim için değiştiriyorumdur ya da o fedakarlığı yapmak istediğim için yapıyorumdur. Yani yine ben varımdır ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar