Ramazan yazıları -6-

İmam-ı Rabbani hazretleri 213. Mektubunda buyuruyor ki. "… Allah’tan korkmayan ilim adamları, hangi fırkadan olursa olsun, zındıktırlar... Dinde hasıl olan bütün fitneler ve azılı din düşmanlığı, hep...

İmam-ı Rabbani hazretleri 213. Mektubunda buyuruyor ki. "… Allah’tan korkmayan ilim adamları, hangi fırkadan olursa olsun, zındıktırlar... Dinde hasıl olan bütün fitneler ve azılı din düşmanlığı, hep böyle zındıkların bıraktıkları kötülüktür. Dünyalık ele geçirmek için, dinin yıkılmasına yardım ettiler. Bakara suresinin 16. âyet-i kerimesinde mealen, (Hidayeti vererek, dalaleti satın aldılar. Bu alış-verişten bir şey kazanamadılar. Doğru yolu bulamadılar) buyuruldu. Bu âyet-i kerime bunları bildirmektedir.

İblis’in rahat, sevinçli oturduğunu, kimseyi aldatmak için uğraşmadığını gören bir zat, (Niçin insanları aldatmıyorsun, boş oturuyorsun?) dedikte; (Bu zamanın kötü din adamları benim işimi çok güzel yapıyorlar, insanları aldatmak için bana iş bırakmıyorlar) demişti."

Mübarek Ramazan-ı şerif günleri bile; televizyon ekranlarını ve gazete sayfalarını dolduran bu denli kötü din adamları yüzünden bereketsiz kaldı! Bunların çoğu, Hazreti Peygamberin (aleyhisselam) getirdiği İslamiyet’i anlatmıyor. Kendi kafalarındaki bir sapık dini anlatıp; insanların imanlarını çalıyorlar.

İçlerinde öyleleri var ki "(Şefaat Ya Resulallah!) diyen, yani Hazreti Peygamberden (aleyhisselam) şefaat dileyen müşriktir; Allah’a ortak koşmuştur" hezeyanında bulunuyor. Cehennemin köpekleri olacak bu güruh bilmelidir ki; Cenab-ı Peygamber, ümmetinden ‘büyük günah’ işleyenlere şefaat edeceğini bildirmiş; aynı bildiride itikadı bozuk olanları hariç tutmuş; onlara şefaate mezun değilim buyurmuştur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 5 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 150 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar