Pazar yazıları -58-

Ahir zamanda en büyük cinayetler din sahasında işlenmekte ve beş-on nadanın yüzünden, binlerce, on binlerce insan ebedi felakete sürüklenmektedir.Mahut nadanların, kerametleri kendilerinden menkul olarak uydurdukları şey;...

Ahir zamanda en büyük cinayetler din sahasında işlenmekte ve beş-on nadanın yüzünden, binlerce, on binlerce insan ebedi felakete sürüklenmektedir.
Mahut nadanların, kerametleri kendilerinden menkul olarak uydurdukları şey; "Kur’an İslamı" tuzağıdır. Bu, bir tuzaktır; zira nefse hoş gelmektedir ve dinleyenlere veya izleyenlere; "İşte! Tam benim aradığım ve beğendiğim din!" dedirtiyor.
Bunlar, akılları sıra sevgili Peygamberimizi dinden ayırmak istemektedirler. Ve; Peygambersiz bir din inşa etme gayesindeler. Dolayısıyla, Kur’an-ı kerime Peygamber efendimizin (aleyhisselam) açıklamaları ışığında değil, kendi kısa görüşlerine göre mana vermektedirler. Halbuki bu hâli, sevgili Peygamberimiz yasaklamıştır ve şöyle buyurmuştur: "Kur’an-ı kerimi kendi görüşüne göre açıklayan (o şekilde mana veren) küfürdedir."
İmam-ı Rabbani hazretleri, 1. Cilt. 157. Mektupta buyuruyor ki: "… Ey mesut kardeşim! Bize ve size her şeyden önce lazım olan, itikadı kitaba ve sünnete uygun olarak düzeltmektir. Doğru yolun âlimlerinin, (Allahü teala onların çalışmalarına iyi karşılıklar versin) Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden anladıklarına ve bildirdiklerine uygun olarak itikad etmek lazımdır. Çünkü, KİTAPTAN VE SÜNNETTEN BİZİM VE SİZİN ANLADIKLARIMIZIN HİÇ KIYMETİ YOKTUR. Ehl-i sünnet âlimlerinin anladıklarına uymak lazımdır. Bizim anladıklarımız, Ehl-i sünnet âlimlerinin anladıklarına uymuyor ise, hiç kıymeti olmaz. Çünkü her bidat sahibi (türedi reformcular) ve doğru yoldan kayarak dalalete (sapıklığa) düşenler, sapık bilgilerini ve bozuk işlerini, Kur’an-ı kerimden ve hadis-i şeriflerden anladıklarını ve bu iki kaynaktan çıkardıklarını söylemektedirler. Bu sözleri çok yanlış ve haksızdır…"
Sevgili peygamberimiz (aleyhisselam) bir hadis-i şeriflerinde buyurdu ki: "Allahü tealadan korkunuz! Sözümü iyi dinleyiniz ve itaat ediniz! Ben öldükten sonra gelecekler, çok ayrılıklar göreceklerdir. O zaman benim ve halifelerimin yoluna sarılınız! Dinde (ibadet diye) yeni ortaya çıkan şeylerden kaçınınız! Çünkü, bu yeni şeylerin hepsi bidattir. Bidatlerin hepsi dalalettir, doğru yoldan ayrılmaktır."
Yine İmam-ı Rabbani hazretleri, 1. Cilt 80. Mektupta buyuruyor ki:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 196 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 65 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 165 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar