Pazar yazıları -45-

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “İki korku bir arada bulunmaz: Dünya korkusu ve ahiret korkusu.” Mü’minler, ahiret korkusu içindedirler; dünyayı, geçilmek üzere bir köprü bilip, onun tamiri ile ömür tüketmez...

Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “İki korku bir arada bulunmaz: Dünya korkusu ve ahiret korkusu.” Mü’minler, ahiret korkusu içindedirler; dünyayı, geçilmek üzere bir köprü bilip, onun tamiri ile ömür tüketmez ve onun zayi olmasıyla üzülmezler.
İmam-ı Rabbani hazretleri (kuddise sirruh); “İnsanın yaratılmasından maksat, kulluk vazifelerini yapmaktır. Ve Cenab-ı Hakk sübhanehu ve tealayı devamlı istemektir. Bu mana, bedenen ve kalben seyyid-il evvelin ve ahirin Muhammed aleyhisselama tam tabi olmayı gerçekleştirmedikçe müyesser değildir” buyuruyor. (Mektubat, 1. cilt, 110. Mektup)
Bundan dolayıdır ki, tüm tarikat yolcuları; (İlahi ente maksudi ve ridake matlubi=Ya İlahi! Kastım Sen’sin ve muradım, Sen’in rızandır) kelimesini dillerine pelesenk etmiş ve manasını kalplerine ve hatta vücutlarının her zerresine yaymaya çalışmışlardır. Allahü tealanın rızasına kavuşmanın yolu da; sevgili Peygamberimize (aleyhisselam) tabi olmaktan geçmektedir. Çünkü; cennete giden bütün kapılar kapatılmış, yalnızca Muhammed aleyhisselamın kalbinden giden yol açık bırakılmıştır. Diğer bütün Peygamberler (aleyhimüsselam) bile, Muhammed aleyhisselamı tasdik edip, O’nun nurlu kalp yolunu seçip cennete girebilirler!
İmam-ı Rabbani hazretlerinin evlad-ı mükerremleri olan İmam-ı Muhammad Ma’sum hazretleri (kaddesallahü esrarahüma), Resulullah’a (aleyhisselam) tabi olmayı şöyle açıklıyor: “Resulullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) âdet ve ibadette az ve çok benzemeyi büyük saadet ve bereket ve yüksek derecelere kavuşmak bileler. Sevgiliye benzeyenler sevgili ve uyanlar dahi beğenilmiştirler.” (5. cilt, 71. Mektup)
Ayrıca; “Resulullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) tabi olmadıkça, kurtuluşa ermenin mümkün olmadığını ve; O’na (aleyhisselam) olan muhabbetin, her şeyden ve kendi nefsinden ziyade olmayınca, imanın tamam olmayacağını” vurguluyor. (5. cilt, 110. Mektup ve 4. cilt, 128. Mektup)
Mübarek Hocamız H. Hilmi Işık efendi (kuddise sirruh), Resulullaha (sallallahü aleyhi ve sellem) tabi olmanın yedi derecesini şöyle açıklamaktadır:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 194 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 65 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 165 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar