Neden en önemli seçim?! -1-

7 Haziran 2015'te yapılacak seçimler, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en önemli seçimler olacaktır. Çünkü, ilk defa bu seçimle millete, gerçek egemenliği sunulmaktadır! Şimdiye kadarki seçimlerde; resmen ve...

7 Haziran 2015'te yapılacak seçimler, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en önemli seçimler olacaktır. Çünkü, ilk defa bu seçimle millete, gerçek egemenliği sunulmaktadır! Şimdiye kadarki seçimlerde; resmen ve alenen gözbağcılık yapılmış ve millet aldatılmıştır! Zira, bugüne kadarki seçimlerde millete idarecileri seçtirilmemiş; seçtirildiği zannettirilmiştir.

Millet, aldatıldığının şuurunda; lakin, elinden başka bir şey gelmemiş; sandığa git demişler gitmiş, gitme demişler gitmemiş. Sandıktan çıkacakları; yapılan darbe anayasaları ile ‘iğdiş’ etmişler! Sandıktan tek başına hükümetler de çıkarsalar, netice değişmemiş; zira, davul mahut hükümetlerin boyunlarında asılı iken, tokmak hep başkalarının elinde olmuştur.
Millet, seneler senesi bu psikozu yaşadı. Sürekli olarak, kendini devleti tarafından aldatılmış hissetti. Nasıl hissetmesin ki; devlet, kurulduğu günden beri millete verdiği sözleri tutmadığı gibi, çoğu kez tersini yaptı. ‘Dinimiz elden gidiyor, imanımız çalınıyor; vatanımız düşman çizmesi altında çiğneniyor!’ nutukları atılarak savaşa davet edilen milletle; İstiklal Savaşı yapılıyor ve düşman ülkeden kovuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 51 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 160 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar