Her taşın altında ABD var!

Obama yönetimindeki ABD, özellikle İslam dünyası için, kelimenin tam anlamıyla kâbus oldu. ABD, mahut meş’um rolünü İngiltere’den tevarüs etmişti. İslam dünyasını, özellikle de Arap...

Obama yönetimindeki ABD, özellikle İslam dünyası için, kelimenin tam anlamıyla kâbus oldu. ABD, mahut meş’um rolünü İngiltere’den tevarüs etmişti. İslam dünyasını, özellikle de Arap Âlemi’ni sözde demokrasi vaadi ile sokaklara döktüler. Sokaklara döktükleri insan yığınlarının yanında yer almak şöyle dursun; zalim ve diktatör yöneticilerin yanlarında yer alarak insanlara kan kusturdular.
İslam Âlemi, bunca acı tecrübelerden sonra bile aklını başına devşirmedi ve hâlâ; başta ABD olmak üzere Batı’dan medet ummaktadır. Batı’dan medet ummada Türkiye, maalesef başı çekmektedir. Batı’nın bize olan bakış açısı hâlen anlaşılmamış olacak ki; sittin senedir kapılarını aşındırmamıza rağmen; onlar almamakta, biz ise girmekte ısrar ediyoruz!
Birileri, Sayın Erdoğan’a dünyaya dikleniyor diye kızıyor. Ayol! Ne diklenmesi? Yalnızca bir kısım gerçekleri yüksek sesle dillendiriyor. Görülüyor ki, hem içimizdekilerin ve hem de dışarıdakilerin gerçeklere tahammülleri yok. Böyle yapmakla, Sayın Erdoğan ‘dilsiz şeytan’ olmaktan kurtuldu. Ya diğerleri?!
Hem bakınız; Suudi Arabistan, kurulduğu günden bugüne değin; İngiltere’nin ve ABD’nin sadık bir uyduları olarak kalmasına rağmen yaranabildi mi? Küstah ABD, 'İkiz Kuleler’i vuranlar Suudi kökenli diye, Suudi Arabistan devletine 168 milyar dolar fatura kesti! Arabistan, on yıllar boyu yaptığı uşaklığının karşılığını bu fatura ile görmüş oldu.
ABD ve Batı, bununla da yetinmeyecek ve Suriye ve Irak’ın paramparça edilmesinden sonra, sıra, Suudi Arabistan’ın parçalanmasına gelecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 194 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 65 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 165 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar