Dilimizde tüy bitti, derdimizi anlatamadık!

"FETÖ" terör örgütünün ne olduğunu anlayabilmek için, illa darbe mi yapması gerekiyordu?Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan devletin tepesinde bizler bir avuç yazar-çizer olarak gazete sütunlarımızda;...

"FETÖ" terör örgütünün ne olduğunu anlayabilmek için, illa darbe mi yapması gerekiyordu?
Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan devletin tepesinde bizler bir avuç yazar-çizer olarak gazete sütunlarımızda; mahut terör örgütünün hedefi olmak pahasına yırtınıp durduk. Gelin görün ki, derdimizi kimseye anlatamadık.
Muhalefeti bir kenara bırakıyoruz; zira onların her birisinin ikircikli tutumları ortada. İktidar, cemaat zannıyla mahut yapıyla kol kola yürürken; muhalefet karşı duruyordu ve hatta bu yüzden iktidarı suçluyordu. Başta sayın Tayyip Erdoğan etrafındaki birkaç kişi, ne zaman ki bunların cemaat olmadığını; ‘Üst akl’ın emrinde; sadece Türkiye’yi değil, dünyanın büyük bir kesimini bir ahtapot gibi saran bir yapı olduğunu görüp dillendirdi; bizim muhalefet el birliği ile FETÖ’nün yanında yer aldı.
Bu yapı tarafından kuşatılmışlıkları bir tarafa; sırf Tayyip Erdoğan düşmanlığı yüzünden; onun ak dediğine kara demek için bu karanlık yapının yanında yer aldılar.
Başsavcılığın iddianamesi yayınlandı. Senelerdir dillendirip yazdıklarımızla bire bir örtüşüyor. Türkiye’yi hegemonyasına alan ‘Üst akıl’ (Önce İngiltere, sonra ABD), dünyanın büyükçe bir kesiminde olduğu gibi, Türkiye’de de proje geliştirdi. Bu projeyi; Fethullah Gülen’i yanına alarak ve kullanarak (Fethullah’a sorsanız, o, ABD’yi kullanıyor!) eğitim faaliyetleri görüntüsü ile yürürlüğe soktu. Dershaneler ve kolejler derken; sayıları 600’ye yaklaşan her kademedeki özel okullar, 17 vakıf üniversitesi ve polis okullarının yanı sıra; hava-kara-deniz ve jandarma okulları ve bunların akademileri vb… hep bu yapının kontrolüne geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 196 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 65 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 165 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar