Bürokratik saltanat sona eriyor!

Yönetim sistemi ile ilgili Anayasa değişikliklerini ihtiva eden 18 maddelik paketin maddeleri Meclis’te oylanıyor. CHP, alışageldiği yıkıcı muhalefetini sergilemeye devam ediyor. Elinden geleni ardına koymaması lazım;...

Yönetim sistemi ile ilgili Anayasa değişikliklerini ihtiva eden 18 maddelik paketin maddeleri Meclis’te oylanıyor. CHP, alışageldiği yıkıcı muhalefetini sergilemeye devam ediyor. Elinden geleni ardına koymaması lazım; çünkü bu, CHP’nin son şansı!
Bir siyasi parti niçin kurulur? Elbette ki milletin oyunu alıp iktidar olmak için değil mi? CHP iktidar olma hayalini, daha demokrasiye geçtiğimiz günde; yani milletin oyuna müracaat edildiği ilk seçimde kaybetmişti. Partinin isminde halk kelimesi olduğuna bakmayın(!); halka rağmen kurulmuş ve halkın değerlerine düşmanlık yaparak hayatını sürdürmüş ve bu yüzden halkın gözünden ebediyen düşmüş ve silinmiş bir partidir.
Milletin oylarıyla iktidar olamayacağını çok iyi bilen bu zihniyet; elinde bulundurduğu (asker ve sivil) bürokrasi ile (özellikle yargı bürokrasisi ile) seçilmiş iktidarlara kan kusturmuş; onları "iktidarcılık oyunu" ile oyalayarak hükmünü icra etmiştir. Yani mahut bürokrasi sayesinde; gizli ve gerçek hükûmet (iktidar) olmayı sürdürmüştür. Bunu da, bizzat kendisinin dâhil olduğu darbeler esnasında (olağanüstü dönemlerde), kendi yandaşlarına yaptırdığı anayasalar marifetiyle yapıp sürdürdü.
Dış desteklerle yapılan darbeler ve bunların ürünü olan anayasalarla; içeridekilerle el ele verilerek kurulan ‘vesayet’ sistemleri; ülkeye ve ülke insanına sürekli patinaj yaptırdı. Olağanüstü dönem yönetimleri ve koalisyonlarla ülkenin yılları heba edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -4- 13 Mayıs 2024 | 115 Okunma Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 65 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 70 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 165 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar