Bayramı hak ediyor muyuz?!

İslam âleminin, bugünkü içler acısı durumuna bakıp hüzünlenmemek mümkün mü? İslam âleminin, yürek burkan bu acı tablosu; gerçek İslamiyet’ten, yani İslamiyet’in ruhundan ne denli...

İslam âleminin, bugünkü içler acısı durumuna bakıp hüzünlenmemek mümkün mü? İslam âleminin, yürek burkan bu acı tablosu; gerçek İslamiyet’ten, yani İslamiyet’in ruhundan ne denli uzak olduğunun çok açık delilidir.
Dıştaki düşmanların elbette ki suçları var ama; onlar bir yerde kendi görevlerini icra ediyorlar. Zalimin görevi zulmetmekse; mazlumun görevi de o zulümden sakınmaktır. İslam âlemi, inanç ve eylemleri ile âdeta zulümleri davet ediyor!
Şahıs planında da, cemiyet planında da ilahi ölçü aynıdır: "Hâşâ zulmetmez kuluna Hüdası, herkesin çektiği kendi cezası..." Bu hususta mukaddes kitabımızda Cenab-ı Hakk’ın ifadesi şudur: "Sana ulaşan her iyilik Allah’tandır." Kötülük hakkındaki ifadesi ise; "sana ulaşan her kötülük kendindendir." Allahü teala, bunun ardından da şöyle buyurmuştur: "De ki: Hepsi Allah (celle celâlühu) katındandır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasette algı savaşları -3- 11 Mayıs 2024 | 51 Okunma Siyasette algı savaşları -2- 08 Mayıs 2024 | 67 Okunma Siyasette algı savaşları -1- 06 Mayıs 2024 | 160 Okunma Seçim analizi -9- 04 Mayıs 2024 | 53 Okunma Seçim analizi -8- 01 Mayıs 2024 | 193 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar