Yanlışa yanlışla mukabele edilmemeli.. Korona mücadelesi için son karar yerinde…

Bugün masamın başına tam kapanma konusunu yazmak üzere oturdum, ama elim klavyede konu başlığı olarak önce ‘Ermeni’ sözcüğünü yazdı..İki gündür tartışılan o konu, hem ABD hem...

Bugün masamın başına tam kapanma konusunu yazmak üzere oturdum, ama elim klavyede konu başlığı olarak önce ‘Ermeni’ sözcüğünü yazdı..

İki gündür tartışılan o konu, hem ABD hem de Türkiye için birdenbire ortaya çıkmadığı gibi, ABD başkanı Joe Biden tarafından sarf edilen sözcük de öylesine kullanılmış değil. Yıllardır ne zaman 24 Nisan tarihine yaklaşılsa ABD’nin o günlerdeki başkanının konu hakkında hangi sözcüğü kullanacağı gündeme gelir, Türkiye “Sakın ha” tavrını belli eder, ABD başkanı da “Hadi, yine sizin dediğiniz olsun” havasına girerdi. 

Barack Obama ‘büyük felaket’ anlamına gelen Ermenice sözcükleri kullanarak ara bir yola başvurmuştu.

Herhalde Washington’da tavır değişikliği uzun müzakereler sonunda belirlenmiştir.

Türkiye’den gelecek tepkiler de göze alınmıştır.

Biden başta olmak üzere bu konuda karar alınırken görüşlerine başvurulmuş yönetim kadrosundan isimler geçmiş dönemlerdeki görevleri sebebiyle Türkiye’yi ve muhataplarını yakından tanıdıklarından, gelecek tepkileri de hesap etmişler ve bir adım sonrası için de senaryolar yazılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 75 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.165 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.836 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar