Ya yine ‘‘Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluverir’’ ise, bu, iktidar için iyi bir şey olur mu?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (27.03.2022)'' Ya yine ‘‘Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oluverir’’ ise, bu, iktidar için iyi bir şey olur mu?'' başlıklı yazısı.

İktidar cephesinin hazırlayıp Meclis’e sunduğu yeni seçim yasasının komisyonda görüşülmesini uzaktan izlerken bir süredir zihnimi kurcalayıp duran bir merakımı giderme fırsatını da buldum: Ali İhsan Yavuz hala AK Parti genel başkan yardımcısı sıfatını taşımaya devam ediyormuş…

Kendisini, o sıfatıyla günde birkaç kez görüp dinleme imkanı bulduğumuz İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı için yapılan tekrar seçim öncesinde ağzından çıkan ve sonrasında ‘vecize’ değeri kazanan ‘‘Hiçbir şey olmadıysa bile bir şey oldu’’ cümlesi sayesinde tanımıştık. Yasa teklifinin Meclis anayasa komisyonu önündeki görüşmelerinde bir kez daha ortaya çıktı Ali İhsan Yavuz ve ‘vecize’ değerindeki o dokundurmasını biraz daha zenginleştirerek tekrarladı.

Şimdi dediği şu: “Hiçbir şey olmadıysa bile bir şey oldu, bana da sıra geldi. (..) Hiçbir şey olmasa bile yine bir şey olacak ve AK Parti yine birinci olacak, CHP yine yerinde sayacak…”

Bu sözü AK Parti’nin en yetkili ağızlarından biri tarafından telaffuz edildiği için önemsemekte yarar var.

Ayrıca, iktidar cephesinin yasa teklifinin amacını dışa vurması açısından da…

O teklif, AK Parti yine birinci parti olsun, CHP yerinde saysın diye getirilmiş bulunuyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 122 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 726 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.370 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 753 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar