Ülke bugün böyle.. Yarın iktidar değişirse her şey bugünden ne kadar farklı olabilecek?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (03.11.2022)''Ülke bugün böyle.. Yarın iktidar değişirse her şey bugünden ne kadar farklı olabilecek?'' başlıklı yazısı.

Dün bir gazete kocaman harflerle manşetinden şunu duyuruyordu:

“Suça bulaşmış ‘binlerce’ polis sokaklarımızda dolaşıyor.”

Hemen tahmin edebileceğiniz gibi, o manşeti atan gazete bizim ülkemizde çıkmıyor. Suça bulaşmış binlerce polisin sokaklarında dolaştığı ülke de Türkiye değil. Ülke İngiltere, gazete de günlük satışı 1 milyon olan Daily Mail. [Manşet, bu yazının tepesinde.]

Daily Mail muhafazakar yazarlara sahip bir gazete, İngiltere’de iktidarda Muhafazakar Parti bulunuyor.

Gazetenin manşetinden duyurduğu ülkedeki yanlışlıklara dair ilk ve tek haber bu değil. Ülkenin emniyet müdürünün görevden ayrılmasına kadar varacak eleştirel manşetleri hafızalarda canlı Daily Mail’in. Boris Johnson’u istifaya sürükleyen skandalları Mail okurları da gazetelerinde gün be gün okuyabildiler. Daily Mail, Liz Truss’ın başbakanlıkta ömrünün 40 günle sınırlı kalmasını getiren süreçte de, Guardian ve benzeri muhalif gazeteler kadar etkili haberler ve yazılarla okur karşısına çıktı.

Orada bir süre yaşadığımdan bilirim: İngiliz halkı için polis evin çocuğu mesabesindedir. Gazetenin okuru olup da, güvenliği sağlamak için sokakta görev yapan polisler arasından birilerinin ‘suça bulaşmış’ olduğu haberinden hoşlanmayanlar mutlaka vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 762 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.943 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.886 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar