Türkiye’nin gelini Beyaz Saray’ı terk etti.. Biden Cemal Kaşıkçı’yı satışa getirdi… 

Beyaz Saray’da Türkiye’nin bir gelini vardı, artık yok.Rohini Kösoğlu Türkiye’nin ABD başkanı Joe Biden’e mesafe olarak en yakın kişisiydi. Başkan yardımcısı Kamala Harris’in akıl hocası...

Beyaz Saray’da Türkiye’nin bir gelini vardı, artık yok.

Rohini Kösoğlu Türkiye’nin ABD başkanı Joe Biden’e mesafe olarak en yakın kişisiydi. Başkan yardımcısı Kamala Harris’in akıl hocası olarak biliniyor ve danışmanı olarak Beyaz Saray’da görev yapıyordu. Biden-Harris ikilisi seçimi kazanınca Rohini hanım da Harris ile birlikte Beyaz Saray’a taşınmıştı. Harris senatör iken onun özel kalemiydi Kösoğlu; başkan yardımcısı olduğunda Harris onu en önemli konularda danıştığı kişilerden biri yapmıştı.

‘Ülkeyle ilgili konularda danışman’ olarak atadığında, ‘‘Rohini Kösoğlu yalnızca Amerikan halkını ilgilendiren pek çok önemli konuda uzman olması yanında, Senato ve başkan adaylığı günlerimden beri yanımda olan en yakın ve en güvenilir yardımcım’’ diye kendisini övmüştü Kamala Harris.

Vize/Kırklareli’den ABD’ye taşınmış yazılım mühendisi Özkan Sedat Kösoğlu ile evli Rohini hanım. Kendisi Sri Lanka kökenli.

Dili geçmiş zaman kipi kullandığımın farkında olmalısınız. Doğrudur, Rohini Kösoğlu önceki gün ailesine vakit ayırma gerekçesiyle görevinden istifa etti çünkü.

Öğrendiğime göre, Özkan-Rohini çifti 2011 yılından beri evli. Çiftin 9, 6 ve 2 yaşlarında üç oğlu var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 770 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.453 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar