“Türkiye, BAE, İsrail, Mısır, Suriye bloku oluşması ne anlama geliyor” sorusunun cevabı İsrailli yazarda…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (14.04.2022)''“Türkiye, BAE, İsrail, Mısır, Suriye bloku oluşması ne anlama geliyor” sorusunun cevabı İsrailli yazarda…’’ başlıklı yazısı.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin kolay lokma gördüğü Ukrayna’yı işgale kalkıştı ama birkaç gün içinde hedefe ulaşacağı beklentisi gerçekleşmedi; neredeyse iki ay oluyor, dünya, o savaşla meşgul… 

Putin, arzusuna ulaşana kadar, savaşı ne pahasına olursa olsun, sürdüreceğini duyuruyor.

Savaşın dışarıdan tarafı olan ABD Rusya’nın kimyasal silah kullanacağına -hatta kullandığına- inanıyor; başkanı Joe Biden böyle bir gelişme yaşanırsa bunun pahalıya mal edileceği tehdidinde bulunuyor.

Türkiye savaşın uzun sürmeyeceğini bekliyor olmalı ki, arabuluculuğa hatta garantörlüğe kendisini hazırlamaktaydı.

Olmadı, fakat umutlar hala tükenmedi.

Dikkatler savaş üzerinde yoğunlaşmışken, Ankara, dış politikada farklı bir kulvara doğru yelken açtı.

Önce Birleşik Arap Emirlikleri, sonra İsrail ile arayı düzeltme çabasına girişti, bunların ardından Mısır’ın geleceği dışişleri bakanı tarafından açıklandı.

Ne olduğunu anlayan pek yok.

Kendi hesabıma ne olduğunu anlamak için zaten her zaman takip ettiğim İsrail ve Arap gazetelerine daha bir dikkatle göz atıyorum. Zihnimi açan bilgi ve yorumlarla karşılaşıyorum.

İsrail gazeteleri özellikle bizde pek bilinmeyen ayrıntılara yer veriyor.

En iyisi benim zihnimi açan bir yazıdan sizleri de yararlandırayım.

Körfez ülkeleri + İsrail + Mısır bloku kuruluyor

Yazar Türkiye’yi de yakından izleyen biri, Zvi Bar’el. 

Bar’el’in yazısının ilk bakışta şaşırtıcı gelebilecek başlığı şu: “Yeni Ortadoğu’da en zayıf halka İsrail’in demokrasisi”. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 20 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 67 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.352 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar