‘Tarihin sonu’ gelmedi ama bizim coğrafyada yaşayanların dikkatli olmasında yarar var…

Sabah beş-altı gazetenin haberlerini ve hemen bütün yazarlarının gündeme ilişkin yazılarını internet sitelerinden okuduktan sonra bu yazı için bilgisayar başına oturduğumda, başımı iki elim...

Sabah beş-altı gazetenin haberlerini ve hemen bütün yazarlarının gündeme ilişkin yazılarını internet sitelerinden okuduktan sonra bu yazı için bilgisayar başına oturduğumda, başımı iki elim arasına alıp dakikalar boyunca düşünmeye daldım.

Nasıl bir ülke olduk biz? Dünya nerede biz neredeyiz?

Biraz sonra aynı türden bir okumayı dünyanın dört bir köşesinde çıkan gazeteleri üzerinden yapacağım ve ister doğudan ister batıdan olsun, medyaya yansıyan haberleriyle pek çok ülkenin gündeminden ne kadar ayrıştığımızı bir kez daha fark edeceğim.

Her ülkenin sorunları var, fakat bizim sorunlarımız hepsinden başka.

Demokratik veya şeyhlikle yönetilen birbirine benzemez pek çok ülkede yönetimler, varlık sebeplerinin halklarını mutlu kılmaktan geçtiğini bilerek davrandıklarını belli etmekteler. 

Halklardan çekiniliyor, hesaba çekilmeden önce kendilerini hesaba çekiyor yönetimler…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar