Soylu “ABD parmağı var” diyor.. Dış parmak, darbeler ve ABD.. Bir örnek olay…

İçişleri bakanı Süleyman Soylu kendisini hedef alan videolardaki iddialara ekranlarda cevap verirken, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD’nin parmağı olduğunu da söyledi.Birkaç ay önce 15 Temmuz darbe girişimi ile çok...

İçişleri bakanı Süleyman Soylu kendisini hedef alan videolardaki iddialara ekranlarda cevap verirken, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD’nin parmağı olduğunu da söyledi.

Birkaç ay önce 15 Temmuz darbe girişimi ile çok daha açık suçlamıştı ABD’yi de, Washington “Bütünüyle gerçek dışıdır” tepkisini vermişti.

İddiasında ısrarlı bakan Soylu.

Israrının sebebini anlamak kolay: Başka pek çok ülkede gerçekleşmiş darbelerde suçüstü yakalanmıştı ABD; bizde de ilk askeri müdahaleden (27 Mayıs 1960) bu yana meydana gelen darbelerde etkisi bulunduğuna inanılması için sebepler vardır.

Mehmet Ali Birand 12 Eylül (1980) darbesini irdelediği kitabında, o darbenin, dönemin ABD başkanı Jimmy Carter’a, o gece Beyaz Saray’da görevli CIA mensubu Paul Henze tarafından “Bizim çocuklar yaptı” cümlesiyle duyurulduğunu aktarır.

15 Temmuz gecesi de, sonradan Donald Trump’ın başkan seçilince Ulusal Güvenlik Konseyi’nin başına atadığı Michael Flynn’in o sırada önlerinde konuştuğu bir gruba, sevinçle, “Türkiye’de şu anda bize yakın askerler İslamcı hükümetin işini bitiriyor, beni de aradılar” sözlerini sarf ettiğinin videosu vardır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.188 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.593 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.870 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar