Siyasiler ülke ve insanı için en iyiyi ve en güzeli istemeli

Kendine çeki düzen vermek hep iktidarlardan beklenir, ama galiba önce muhalefet kapsamlı bir durum muhakemesi yapıp ülke için en doğru istikamette politik tavır belirlese iyi olacak. Aksi halde bugün seçim olsa yarın kavga daha da büyüyecek.

İnsanız, hepimizin takıntılarımız olabiliyor. Görüşlerini kendine saklamak yerine başkalarıyla paylaşmayı tercih edenlerin takıntıları olmaması gerekiyor. Kendi hesabıma bu gerekliliğe uygun davranmaya, farklı bir yönü olmadıkça döne döne aynı konuyu yazmamaya, varsa tezlerimi kampanyaya dönüştürmemeye gayret ediyorum.

Buna rağmen sürelilik arzeden konularım yok mu? Var. Bunların başında da, 2023 yılında yapılacağı ilan edilmiş genel seçim ile cumhurbaşkanı seçiminin tarihinin erkene çekileceği tezi geliyor.

Erken belki de baskın bir seçimin ülkeyi beklediğini düşünüyorum.

Yazının girişinde belirttiğim temel ilkem olmasa tezimi her gün tekrarlamak isterim. Bereket, muhalefet partileri, hem de lider düzeyinde, seçimlerin tarihinin erkese alınacağı kanaatlerini ifade ediyorlar. Yeni kurulan iki parti, yasa öyle öngördüğü için, örgütlerini tamamlayıp genel kurullarını bir an önce yapma gayretindeler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.639 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.590 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar