Siyasi tablo şu: Ertelemeci bir muhalefet ile sürprizlerle siyasi hayatı canlı tutan bir iktidar…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (19.10.2022)''Siyasi tablo şu: Ertelemeci bir muhalefet ile sürprizlerle siyasi hayatı canlı tutan bir iktidar…'' başlıklı yazısı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu en yakınlarından da gelen ABD gezisine yönelik eleştirilerden etkilenmiş olmalı; geziden önce açıklamadığı ABD’ye gidiş sebebini şimdi sosyal medya üzerinden paylaşmasının sebebi bu olmalı.

Hayretler içerisinde kalarak eleştirileri cevaplamak amacıyla attığı mesajını okudum.

İlk hayretim “Ankara’da kalıp sansür yasasını englelemeye çalışmak varken neden siyasi amacı bulunmayan geziye çıktın?” sorusuna cevap olarak sosyal medya mesajıyla duyurduğu şu gerekçe yüzünden:

“Ya her zamanki gibi Meclis’e gidip mücadele edecektik, ancak saray elindeki sayısal çoğunlukla yasayı geçirecekti, yani gençlere yeni bir şey söylemeden bu süreç tamamlanacaktı; ya da gençlerin, yeni bir Türkiye’nin mümkün olduğunu görmelerini sağlayacaktım. Ben ikinci yolu seçtim.”

Daha sahaya çıkmadan yenilgiyi kabul eden futbol takımı acizliği içerisinde bir ana muhalefet partisi…

Hayret ki ne hayret…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 633 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.931 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.886 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.411 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar