Seçimler nasıl kaybedilir? Muhalefetin cevabını en iyi bildiği soru bu.. İyi de, neden?

Tv100 Gazetesi Yazarı Fehmi Koru'nun bugünkü (02.11.2022)''Seçimler nasıl kaybedilir? Muhalefetin cevabını en iyi bildiği soru bu.. İyi de, neden?'' başlıklı yazısı.

Oh, nihayet, karşısında görmek istediği muhalefeti bu seçim öncesinde de buldu iktidar.

Demokrasilerde iktidar ile muhalefet geçişlidir; partiler halka kendilerini sempatik gösterir, mevcut iktidardan daha iyi yöneteceği kanaatini verir ve bir bakmışsınız, muhalefet ile iktidar seçimde yerlerini değiştirivermiş…

Seçimde iktidar partisinin muhalefete geçtiği, muhalefetin de iktidara geldiği durum bizde de çoktur.  

Hafta sonu Brezilya’da seçimin ikinci turu yapıldı; ilk turda yenişememişti iktidar-muhalefet, ikinci turda yer değiştirmelerini gerektirecek bir sonuç alındı.

Yenilen taraf, bir önceki seçimde, iktidarı bu seçimin galibinden devralmıştı zaten.

Dün İsrail’de yapılan seçimden de muhtemelen aynı sonuç çıkacak; bir önceki seçimde sandıkta kaybeden ve muhalefete düşen parti ile lideri, muhtemelen yeniden iktidara gelmiş olacak.

Bizde 20 yıldır değişmeyen bir iktidar var ve 11 yıl önce 2023 olarak belirlediği ufuk çizgisini, arada 2053’e ve 2071’e uzatmıştı; en son belirlediği ufuk bundan 100 yıl sonrası. İktidardan hiç gitmeyecekmiş gibi davranıyor.

İşin esas ilginç yönü, ülkenin 100 yılını iktidar olarak geçirmeyi umarak ‘Türkiye Yüzyılı’ adını verdiği projesinin içini, önümüzdeki bir yıl boyunca iletecekleri görüş ve önerilerle, halkın doldurmasını bekliyor iktidar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 10 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.845 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar