Seçime doğru: Tayyip Erdoğan’ın en büyük başarısı, muhalefetin siyasi kalıpları kırmasını sağlamaktır

İleride, uzun yıllar sonra, içerisinde bulunduğumuz 21 yıllık AK Parti dönemini ilgi alanı olarak seçip değerlendirecek tarihçiler, dönemin başarıları-başarısızlıkları konusunda...

İleride, uzun yıllar sonra, içerisinde bulunduğumuz 21 yıllık AK Parti dönemini ilgi alanı olarak seçip değerlendirecek tarihçiler, dönemin başarıları-başarısızlıkları konusunda ulaşacakları yazılı-sözlü malzemelerle baş etmekte zorlanacaklar; bundan hiç kuşkum yok.

Tarihin ilk yazıcıları sayılan günümüzün siyasi yorumcularının bir bölümüne göre iktidarın ‘başarı’ hanesine yazılan politikalar, bir başka grup yorumcuya ‘başarısız’ görülebiliyor çünkü.

Geleceğin tarihçisinin işi zor: Tarihin hiçbir döneminde olmayan bollukta yazılı-sözlü malzeme ellerinde olacak, ancak o malzemelerden sağlıklı bir değerlendirmeye varmaları hiç de kolay olmayacak.

Hem onlara -geleceğin tarihçilerine- yardımcı olmak hem de günümüzü anlamaya katkıda bulunmak için, iki tarafın da üzerinde uzlaşacaklarını sandığım bir çıkarımım olacak: AK Parti dönemine kişisel damgasını vurmuş olan, ilk dönemin başbakanı, son dönemin de cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 21 yıllık iktidarında, Türk siyasi hayatının yerleşik parametrelerini köklü biçimde değiştirmeyi başardı.  

Bugün AK Parti ile MHP özde ve sözde birlik ve beraberlik içerisinde; bu ilk kez oluyor…

Zorunlu bir evlilik durumu bu onlar için…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 770 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.453 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 752 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.891 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar