Putin’in Ukrayna’yı dize getirme ve ‘modern çar’ olma hesapları -galiba- tutmayacak

Yazar Fehmi Koru’nun bugünkü (28.02.2022)’’ Putin’in Ukrayna’yı dize getirme ve ‘modern çar’ olma hesapları -galiba- tutmayacak ‘’ başlıklı yazısı.

ABD’nin Irak’ı vurduğu günden iki gün önce uluslararası bir toplantı vesilesiyle Bağdat’taydım. Ülkenin dünya ile ilişkisi neredeyse yok mesabesindeydi. Yazımı gazeteye geçebilmek için otel odasında yarım gün telefon başında beklemem gerekmiş, buna rağmen bağlantı sağlanamamıştı. 

O gün toplantıya Saddam Hüseyin de bizzat katılmış, sonrasında dünyanın değişik köşelerinden gelmiş katılımcıların tebriklerini kabul etmişti. Biz birkaç Türk gazeteci, bu olayı tribünden izlemiştik.

“Gidelim, biz de Saddam’la el sıkışalım” teklifini, Halepçe ve Kuveyt’te sergilediği vahşet manzaraları belleğimde taze olduğu için, “Eli kanlı birinin elini sıkamam” diye reddettiğimi dün gibi hatırlıyorum.

Bağdat’tan son kalkan uçakla Ürdün’ün başkenti Amman’a indim, gecelediğim otelde sabaha karşı Ankara’dan arandım. Eşim, “CNN’i aç” der demez savaşın başladığını anladım. Bütün gezi boyunca beraber olduğum gazeteci dostumla birlikte, sonraki 15 günü, Amman-Cidde-Kahire-Atina hattında, Türkiye’ye dönmenin yollarını arayarak geçirdik.

Havaalanları uçuşa açıldığında savaşın ateşi bayağı hafiflemişti.

ABD’nin yoğun saldırısı Irak’ı felce uğratmakla kalmamış, uğradığımız her ülkenin halklarını da etkilemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.528 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.239 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar