Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası Abdullah Gül’ü hatırlattı…

Gazeteci Fehmi Koru’nun bugünkü (27.04.2022)''Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası Abdullah Gül’ü hatırlattı…’’ başlıklı yazısı.

AK Parti’nin destek tabanında azalmalar olduğu çok belirgin; ancak onun saflarından ayrılmaya karar verenler -hiç değilse önemli bir bölümü- hangi partilere gidecekleri konusunda henüz kararlı görünmüyor. 

İlk elde bir miktarı İYİ Parti’ye, DEVA ve Gelecek partilerine giti; ancak yine de kendilerini “Kararsızım” veya “Protesto oyu kullanacağım” diye tanımlayan %25 oranında bir seçmen kitlesi var.

Oyunu AK Parti’ye vermede kararlı görünen %25 civarındaki seçmen içerisinde de, güvenilir bir kapı buldukları takdirde ayrılmayı düşünecekler olduğunu tahmin etmek hiç zor değil.

Ülkenin hemen her alandaki şartları iktidarı gözden düşüyor.

Ekonominin hali perişan. İktidarın her evde çekilen sıkıntıları hafife alması ve gerçekleşmeleri mümkün olmadığını herkesin görebildiği boş vaatlerle kamuoyunu meşgul etmesi en sıkı AK Parti taraftarını bile düşünmeye sevk ediyor.

Dış politikada çizilen zigzagların farkında olmamak mümkün mü?

İş insanı Osman Kavala’ya üçüncü yargıcın karşı oy yazısında açıkça belirtildiği gibi kanıtsız ve mesnetsiz iddialarla ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi, değişik mesleklerden saygın yedi aydının uzun hapis cezalarına çarptırılmasının vahameti de ortada.

Ağırlaştırılmış müebbet, yasalardan idam kaldırıldığı için onun yerine verilen ceza.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 76 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 339 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.368 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar