Necip Fazıl, Nazım Hikmet ve Bülent Ecevit’i hapislere atmışlardı da ne oldu?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (18.10.2022)''Necip Fazıl, Nazım Hikmet ve Bülent Ecevit’i hapislere atmışlardı da ne oldu?'' başlıklı yazısı.

Bugünün tarihini bir yere yazınız: 18 Ekim 2022

Göreceksiniz, önümüzdeki on yıllarda bu tarih sıkça tekrarlanacak…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis’ten AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla geçen ve kamuoyunda ‘sansür yasası’ diye anılan yasal düzenlemeyi, birkaç gün beklettikten sonra, dün onayladı ve metin bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık ‘dezenformasyon’ bahaneli cezalara herkes hazır olmalı.

Yalnız günlük gazetelerde yazanlar veya TV kanallarında yorum yapanlar değil, evet onlar da bu yasanın kapsamındalar ama ‘sosyal medya’ denilen Twitter, Facebook, Instagram, TikTok gibi platformlarda görüş açıklayanlar da, yasanın 29. maddesinde sınırları daraltılmış alanın dışına çıktıkları takdirde, mahkemelerle tanışacak, o maddeyi çiğnemiş görülürlerse, üç yıla kadar cezaevlerinde misafir edilecekler.

AK Partililer yasayı Meclis’te kabul ettikleri gün çok sevinçliydiler; o sevinçle genel kurul salonunda toplu fotoğraf da çekirdiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 72 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.875 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar