Ne zaman Rusya-Ukrayna savaşından söz açılsa birilerinin aklına Türkiye geliyor…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (21.03.2022)''Ne zaman Rusya-Ukrayna savaşından söz açılsa birilerinin aklına Türkiye geliyor…'' başlıklı yazısı.

CIA adına 25 yıl sahada çalışmış Paul Kalbe’nin, şimdilerde başında bulunduğu Harvard Üniversitesi’nin bir bölümündeki görevinin de hatırlatıldığı Wall Street Journal (WSJ) gazetesi tarafından yayımlanmış makalesi orada kalmadı.

New York Times (NYT) gazetesinin tam dört muhabirinin imzasını taşıyan bir geniş haberde de aynı iddia tekrarlandı.

İddiayı WSJ’da çıktığının ertesi günü sıcağı sıcağına burada okudunuz:

ABD’nin hoşuna gitmediği için Rusya’dan satın alınmış S-400 füze savunma sistemi Türkiye tarafından Ukrayna’ya sevk edilecek… Buna karşılık ABD Türkiye’ye uyguladığı ambargoları kaldıracak, S-400 yerine kendi ürettiği Patriot sistemini ülkemize verecek ve parasını da ödediğimiz halde kızdığı için teslim etmekten vazgeçtiği F-35 jetlerini de gönderecek…

WSJ yazısı ülkemizde fazla dikkat çekmedi; yazıyı görenler oldu olmasına, ancak önem veren çıkmadı. NYT’nin konuyu ele almasıyla durum biraz olsun değişti. Meğer ABD dışişleri bakan yardımcısı Wendy R. Sherman iki hafta önce kapsamlı görüşmeler için Ankara’ya uğradığında bu konu gündeme gelmiş. 

Gazete Wendy Hanım’a ulaşmış, fakat kadın konuşmak istememiş. Dışışleri bakanlıkları görüş vermeyi reddetmiş. Washington büyükelçiliğimizi de teyit için aramış muhabirler, ancak mesajlarına cevap alamamışlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.215 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.225 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar