Merak bu ya: Aday olursa Kılıçdaroğlu CHP’lilerin oyunu alabilecek mi?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (25.10.2022)''Merak bu ya: Aday olursa Kılıçdaroğlu CHP’lilerin oyunu alabilecek mi?'' başlıklı yazısı.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapılacak seçimde Millet İttifakı tarafından cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilse, seçilebilecek oyu alabilir mi?

“Alabilir” diyenler ve adaylığını gönül rahatlığıyla destekleyenler de var, karşısına rakip olarak Tayyip Erdoğan çıktığı takdirde kazanmasının zor -hatta imkansız- olduğunu düşünenler de var.

MetroPoll şirketinin son (Eylül 2022) araştırmasının sonucunu dün burada vermiştim. Araştırmada Tayyip Erdoğan rakibi Kılıçdaroğlu’ndan bir puan ileride görünüyor. [Kılıçdaroğlu %43.9, Erdoğan %44.9.]

AK Parti adına konuşup yazanlar ve bu arada AK Parti genel başkanı sıfatı da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi de, karşısında rakip olarak CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyor.

Yine dün burada yazdım, CHP liderinin Sivas’ta bir yerel kanalda yaptığı konuşmadaki bir cümlesini adaylık ilanı olarak yorumlayıp Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını ilk duyuran Erdoğan oldu.

Tam da burada, üzerinde esas tartışılması ve cevabı aranması gereken soru şu: Millet İttifakı’nı oluşturan diğer beş partinin de katılımıyla aday olarak Kılıçdaroğlu belirlendiği takdirde, başında bulunduğu partinin -CHP’nin- doğal seçmenleri, bir bütün halinde, oylarını onun için kullanacaklar mı? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.013 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.281 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.224 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.878 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar