Kupa’nın açılışında el-Sisi ile el sıkışıldı, kapanışta da Esad’la olabilir mi? Neden olmasın… Ve diplomaside dinin rolü…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (27.11.2022)'' Kupa’nın açılışında el-Sisi ile el sıkışıldı, kapanışta da Esad’la olabilir mi? Neden olmasın… Ve diplomaside dinin rolü…'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Mısır devlet başkanı Abdülfettah el-Sisi ile, Katar’da, dünya kupasının açılış töreni öncesinde, el sıkıştığı fotoğrafı görünce aklıma ilk ne geldi biliyor musunuz?

“Acaba dünya kupasının kapanış törenine de katılır mı Cumhurbaşkanı Erdoğan?” Katılırsa, acaba Suriye devlet başkanı Beşşar Esad da orada bulunur mu? Erdoğan ile Esad’ın el sıkışmalarına da tanık olunur mu? Kapanış törenindeki el sıkışma sırasında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani fotoğrafın üçüncüsü kişisi görüntüsü yine verir mi?

Zihnimden birbiri ardına bu sorular geçti.

Gerçi şimdiki genç emirin babasından görevi teslim almasından önceydi, ancak emirlikte de ‘devlette devamlılık esastır’ diye biliyorum ve o yüzden bir vesileyle görüşmüş olduğum Katar’ın emirlik ailesinden aldığım izlenimi burada paylaşacağım:

Nüfusu 2 milyonu bile bulmayan Katar, Körfez ülkeleri içerisinde farklı davranmak ve bölgeyi değiştirip dönüştürmek iddiasına sahip bir ülke.

Arapça yanında İngilizce yayını da olan Elcezire televizyonu Katar’ın kendisine biçtiği o misyonun ilk örneğiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.484 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.238 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 871 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.464 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar