Kulis: Beklenen oldu ve Merkez Bankası faizi artırma kararı verdi.. Şaşırmayın bu dediğim gerçekten oldu…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (22.07.2022)''Kulis: Beklenen oldu ve Merkez Bankası faizi artırma kararı verdi.. Şaşırmayın bu dediğim gerçekten oldu…'' başlıklı yazısı.

AK Parti ve hükümetin en itibar ettiği ve bu sebeple yazılarıyla yorumları ilgi gören ‘uzman yazar’ın beklediği oldu; Merkez Bankası 50 baz puanlık faiz artırımına gidilmesi yönünde karar aldı.

Tek sorun şu: Uzman yazarımız o tür bir kararı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan bekliyordu, bizim Merkez Bankası aylardır sürdürdüğü rutinini bozmadı ve faizi bu ay da eski seviyesinde tuttu; buna karşılık, Avrupa Merkez Bankası yıllardan beri ilk kez faiz artırma kararı açıkladı.

Bütün Avrupa ülkelerinde enflasyon tarihi rekorlar kırıyor ve enflasyonla mücadelede en etkili silah bu da ondan…

‘Nass’ deniyor ya, aslında ‘nass’ ile yasaklanan, günümüzde paranın değerinin düşmesine ve hayatın pahalılanmasına yol açan ‘enflasyon’un tahribatı; bütün ülkeler Covid salgını ile birlikte başını gösteren enflasyon belasına karşı hayatı yeniden ucuzlatacak ve paralarına yeniden değer kazandıracak tedbirler almaktalar.

‘Uzman yazar’ galiba aldığı istihbaratı yanlış değerlendirmiş…

Konuyu bir dostumla konuşurken uyarıldım. Dostuma göre, uzman yazar ve ona esin kaynağı kim idiyse o kişi, ölümüne destekledikleri hükümete ve ekonomi konusunda kararları verene, ne yapılması gerektiğini bu yolla anlatmaya, yani yol göstermeye çalışmış…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.204 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.165 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar