Kılıçdaroğlu ABD’de.. Onu uzaktan izlerken kendi özel tarihime de seyahat etmiş oldum…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (11.10.2022)''Kılıçdaroğlu ABD’de.. Onu uzaktan izlerken kendi özel tarihime de seyahat etmiş oldum…'' başlıklı yazısı.

“Gel, bak, Bay Kemal MIT’de” diye videodan Kemal Kılıçdaroğlu’nu izlemeye davet ettiğim eşim, görüntüye bakar bakmaz, “İyi ama orası MIT mi?” diye sordu. Ardından da, “Ona bilgi veren kadın kim?” sorusu geldi.

“MIT” ABD’nin en önemli eğitim kurumlarından Massachusetts Institute of Technology’nin kısaltması. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD’de ve gezisinin ilk durağı da çevresinde 60’a yakın üniversitenin bulunduğu Boston kenti. Heyetiyle birlikte gezisinin birinci günü MIT’ye ve onun komşusu olan Harvard’a uğradılar.

MIT ile Harvard arası birkaç kilometrelik bir bulvardır. İki yıl o bulvarı hemen her gün teptim.

Eşime, “Media Lab’ı yeni ek binalardan birine taşımış olmalılar; ona mihmandarlık eden kadın da o bölümden biri; bu ziyaret bugün değil de 1981 yılında gerçekleşiyor olsaydı, bir ihtimal mihmandar sen olabilirdin” dedim.

Hayatımızın iki yılını (1980-1982) Boston’da geçirdik. Eşim doktora sonrasında araştırmalar yapmak üzere, aldığı bir davetle, öğretim üyesi olduğu Ege Üniversitesi tarafından MIT’ye gönderilmişti, misafir bilim insanı olarak… Ben de, bir yandan MIT’nin ‘Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde (Center for International Studies, CIS) araştırmacı sıfatıyla bulundum, bir yandan da Harvard Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptım.

İkimiz için de hayatlarımızın en dolu dolu yaşadığımız iki yılıydı Boston’daki günlerimiz…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 72 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.875 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar