İstanbul’da meydana gelen can alıcı patlama beni geçmişe doğru yolculuğa çıkardı…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (14.11.2022)''İstanbul’da meydana gelen can alıcı patlama beni geçmişe doğru yolculuğa çıkardı…'' başlıklı yazısı.

Türkiye’nin gözbebeği İstanbul’un her an binlerce insanı bağrında barındıran en merkezi yeri İstiklal Caddesi üzerinde günün en kalabalık saatinde meydana gelen ve ilk tespitlere göre sekiz kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu patlama haberi ulaştığında, ben, Netflix platformu üzerinden bir film izliyordum.

Gerçek bir olaya dayanan filmin adı ‘Piazza Fontana: The Italian Conspiracy’ (İtalyan Komplosu: Piazza Fontana).

Piazza Fontana İtalya’nın önemli kenti Milano’da bir meydanın adı. 12 Aralık 1969 tarihinde o meydandaki Banca Nazionale dell’Agricoltura adlı bankaya bırakılan bir bombanın patlaması sonucu 17 insan can veriyor, 88 kişi de yaralanıyor.

Ve sonrasında İtalya siyasi hayatının bir türlü sona erdirilemeyen hesaplaşması başlıyor.

Terör olayının ardından olağan şüpheli konumundaki sol bir hücrenin elemanları tutuklanıyor. Gözaltına alınanlardan lider konumundaki bir demiryolu işçisi emniyet müdürlüğünün dördüncü katından aşağı düşerek ölüyor.

Bir taksi şoförünün tanıklığıyla gözaltına alınan aynı hücrenin bir elemanı yargılanıp hapse mahkum edildiği halde, neredeyse 20 yıl sonra “Pardon” denilip salıveriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 179 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.895 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.886 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.406 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar