İktidar olabilmek için ABD veya AB’yi arkaya almak şart mıdır? İşte tanıklığım…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (06.04.2022)''İktidar olabilmek için ABD veya AB’yi arkaya almak şart mıdır? İşte tanıklığım…'' başlıklı yazısı.

AK Parti’yi ABD mi iktidara getirdi?

Son günlerde tartışılan -daha doğrusu neredeyse tartışmasız kabul edilen- iddia bu.

İş insanı Ethem Sancak, İstanbul’daki bir üniversitenin hukuk fakültesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin güvenliği ve NATO’ konulu bir panelde konuşurken, “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” cümlesini sarf etmiş…

“Biz” dediği AK Parti…

Yıllar önce de kanıtsız gündeme getirilen ve sonradan unutulan bu iddiayı, muhalif çevreler, bu defa, ‘tanıklı’ bir itiraf haline dönüştürme amacıyla kullanıyor. 

Bir tür rövanşist tavır da söz konusu.

“Rövanşist tavır” dememin sebebi, bu sözün, hükümetin iç güvenlikten sorumlu üyesinin bir süre önce ortaya attığı “Altılı masada konuşanların üzerinde birleştikleri metin, kamuoyuyla paylaşılmadan önce bir yabancı büyükelçiye gönderilip onayı alındıktan sonra yayınlandı” iddiasına bir cevap olarak kullanıldığını fark etmem.

İtham edilen partinin sözcüsü tarafından yalanlandığı halde, bakan, iddiasını tekrarlamaya devam ediyor.

“Hangi büyükelçi, ona metni kim götürmüş?” sorularına cevap teşkil edecek bir açıklama ise iddia sahibinden gelmiyor.

Uzun yıllar öncesine ait “Ne kadar gerçek dışı olursa olsun bir iddiayı sürekli tekrarlarsan inanılır” görüşü, günümüz siyasetinde yeniden kendisine mevzi bulabiliyor.

AK Parti hakkındaki ‘ABD’ merkezli iddia ise ‘tanıklı’…

İddiadan söz açıldığında sözün sahibinin ismi önüne hemen “Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı” sıfatı da ekleniyor.

Daha inanılır olsun diye…

İyi de Ethem Sancak’ın sanki tanığı imiş gibi aktardığı bu iddiayı, kuruluşu öncesinden başlayarak iktidara ulaştığı güne kadar ve sonrasında da uzun bir süre, en yakınında bulunarak AK Parti’yi izlemiş bir gözlemci olarak ben neden bilmiyorum?

Aynı soruyu şöyle de sorabilirim: Neden ben o iddianın tam tersi bir gözleme sahibim?

İktidar yolu nereden geçer

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.215 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 752 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.283 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.225 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.879 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar