Güdük gündemler içerisine kendisini hapseden muhalefet istediği sonucu zor alır

Ülkemizde neler olup bittiğini gazeteler ve televizyonlardan veya muhalefet sözcülerinin ağzından öğrenemiyoruz; gerçek konular karşımıza yabancı gazetelerde çıkıyor. Muhalefetin böyle olduğu bir ülkede iktidar olmak çok kolay. Zor görünse de kolay.

Siyaset meydanında yaşanan gelişmelere bakıp “Bunu daha önce görmüştüm”diyemeyeceğim yeni bir durumla karşılaşmayacağımı sanırdım; oysa hemen her gün bunun tam tersi oluyor. Her gün “Bir yaşıma daha girdim” diyeceğim yeni bir gelişmeyle karşılaşıyorum.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı eleştirirken kullandığı ‘sözde’ sözcüğüne verilen tepkiler bunlardan sonuncusu… Sözün muhatabı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğansert çıktı ve derhal sözün sahibine karşı yüklü bir tazminat talebi içeren dava açtı. Ardından AK Parti’de önemli konumlar işgal eden kim varsa hepsi CHP liderini kınayan açıklamalar yaptılar. Siyasetle ilgileri bulunmadığı düşünülerek seçilmiş olanlar da dahil bütün bakanlar teker teker onlara katıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar