Gazetecilik ölmüş gibiydi, ona yeniden nefes aldırma imkanı doğdu… 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (01.08.2022)'' Gazetecilik ölmüş gibiydi, ona yeniden nefes aldırma imkanı doğdu… '' başlıklı yazısı.

Meslekte eskiden ‘Ankara gazetecisi’ diye bir sıfat vardı. Meslekte önemli bir sıfattı bu. Sonradan bazısı gazetelere yönetici olmuş pek çok gazeteci mesleğe Ankara’da başlamış, haberi orada soluklamış, bu özellikleri İstanbul’a da taşımıştır.

Ertuğrul Özkök, Zafer Mutlu, Derya Sazak, Fatih Çekirge hiç zorlanmadan aklıma geliveren öyle isimler…

Ankara’da başlayıp hala orada mesleğini sürdüren ‘gazeteci’ sıfatını bugün de hak eden isim ise çok fazladır.

Ben de yaklaşık 25 yılımı gazetecilik yaparak Ankara’da geçirdim.

Dolu dolu 25 yıl.

Son 20 yıla damgasını vuran AK Parti iktidarı pek çok başka şeyle birlikte gazeteciliği de etkileyen değişikliklere yol açtı. Gazetecilik yapmak Ankara’da zorlaştı. En önemli kaynak olan politikacı ortalıkta görünmemeyi, görüldüğünde konuşmamayı, konuştuğunda sadece resmi görüş açıklamayı tercih etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.739 Okunma Emeklileri heveslendirmekten vazgeçin.. Zamma İMF de izin vermez, Mehmet Şimşek de… 21 Nisan 2024 | 1.589 Okunma AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 2.869 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar