Fakıbaba’dan sonra başka kimler istifa eder? AK Parti dağılır mı?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (22.10.2022)''Fakıbaba’dan sonra başka kimler istifa eder? AK Parti dağılır mı?'' başlıklı yazısı.

AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın partisinden ve milletvekilliğinden istifası büyük yankı uyandırdı. Günlerden beri konu tartışılıyor. Tartışmayı heyecanlı kılan, seçime gidilirken iktidar partisinden başka istifaların da gelebileceği beklentisi. Muhalif medya muhtelif isimleri telaffuz etmeye başladı bile.

Fakıbaba’nın istifası elbette önemli.

Meclis’te temsil ettiği ilde daha önce belediye başkanlığı yapmış bir isim o. Yeniden aday gösterilmeyince bağımsız katıldığı seçimde ayrıldığı partisinin oylarını geride bırakıp başkanlıkta bir dönem daha kalmayı başarmıştı. Tarım bakanı olarak hükümette de bulunmuştu.

Uzun yıllar başhekimlik yapmış, mesleği doktorluk olan bir siyasetçi Fakıbaba.

Ayrıldıktan sonra kendisine mikrofon uzatan kanallara ve ulaşan habercilere istifasına sebep olan rahatsızlıklarını anlatmasından, verdiği kararın bir anlık bir tepkiye dayanmadığı, bir birikimin sonucu olduğu anlaşılıyor. Yerelden genele bir dizi rahatsızlık onu bu karara sürüklemiş.

İstifasını açıklamasının hemen ardından bir başka partiye -İYİ Parti’ye- geçmesi de kararının anlık bir tepkiden öte anlamı olduğunu düşündürüyor zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 10 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.845 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar