“Duvara yaslanma yıkılır” demiş eskiler.. Ya ‘AK Parti+MHP=iktidar ve cumhurbaşkanlığı’ formülü yıkılırsa?

Aslında dilimizde “Duvara yaslanma yıkılır” ile başlayan bir dizi uyarıcı özlü söz bulunur, ama nedense bizler yine de çok kısa zamanlı ve kişiye özel düşünmekten kendimizi alamayız. Bu yüzden yaşanmış çok ciddi hayal kırıklıkları ile doludur tarihimiz.

Yalnız bizim tarihimiz de değil, bize yakın sayılabilecek aynı kültür kökeninden başka hanedanların tarihleri de…

Geçen gün, bir maç şöleni arasında d-Smart üzerinde gezinirken 57. kanalda (ViaSat-History) karşıma ‘Timur’ belgeseli çıktı. 15 dakika ara dolduğu halde gözümü ve zihnimi tarihin bu renkli sayfalarından çekip de yeniden maça dönemedim.

Uzatacak değilim, sözün kısası şu: Hayatında kontrol ettiği toprakların Orta Asya’daki sınırlarını önce doğuya doğru uzatarak, ardından Avrupa’yı gözüne dikip ortalarına kadar ordularıyla gelerek zamanının en görkemli devletini kurmuştu Timur. Devleti bir yandan Çin’e, bir yandan Hindistan’a, İran’a, Osmanlı’ya, öte yandan da bugünkü Ukrayna ve Macaristan’a kadar uzanıyordu. Uzanmasına uzanıyordu, ama böylesine büyük bir devlete kavuşmak için giriştiği savaşlarda kendisinden sonra yerini almasını arzuladığı veliahtlarını yitirdi Timur. O ölünce yerine geçen/ler hesapta olmayan kişilerdi ve devleti de bu yüzden kısa sürede izmihlale uğradı.

Yerini alanlar o büyüklükte güçlü bir devleti yönetebilecek çapta kişiler olmadıkları için…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar.. Ben “Olmaz öyle şey” diyorum… 20 Nisan 2024 | 1.790 Okunma Birileri, CHPlilere, seçimin geride kaldığını, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı…  19 Nisan 2024 | 3.228 Okunma Hepimizi meraktan kurtarmasını Bahçeli’den bekliyorum: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var.. 18 Nisan 2024 | 3.540 Okunma ‘Nankör millet’ diyen olmadı derken.. Muhalefete oy veren iller halklarının cezalandırılmasını isteyenler çıktı… 17 Nisan 2024 | 1.987 Okunma “İktidardakiler değişmez” diyen çok.. Ben ise demokratik geleneğin iktidarları değişime zorladığını biliyorum… 16 Nisan 2024 | 1.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar