Devlet her şeyi bilir, her şey kayıt altındadır.. Devlet yalnızca bildiğini herkesin bilmesini istemez…

Türkiye’nin yarıya yakın nüfusu gençlerden oluşuyor. Bu genç insanların bir bölümü hayatları boyunca bir tek iktidar gördü. Geçmişle irtibatlarını sağlayacak temel bilgilerden mahrumlar....

Türkiye’nin yarıya yakın nüfusu gençlerden oluşuyor. Bu genç insanların bir bölümü hayatları boyunca bir tek iktidar gördü. Geçmişle irtibatlarını sağlayacak temel bilgilerden mahrumlar. Geçmişi hatırlatan her türlü yeni gelişmenin onlara ‘masal’ gibi gelmesini değerlendirmelerde akılda tutmak şart.

Haftalardır ülke gündemini işgal eden -yavaştan dünya gündeminde de ilk sıralara tırmanmaya başlayan- devletin ‘suç örgütü lideri’ sıfatıyla andığı Sedat Peker’in videolarını izleyen yığınların işittiklerine tepkileri de bu sebeple elbette farklı olacak.

Videolardaki iddia ve ithamlara verilen siyasi tepkilerin bekleneni tam yansıtmaması da bence bununla irtibatlı.

O sebeple, buraya yazacaklarımı okuma zahmetine katlanacaklardan yaşı müsait olanların hafızalarını tazelerken geçmişte yaşananlar hakkında fazla bilgisi bulunmayanları da düşünerek bir uzun alıntıya yer vereceğim.

Alıntıda anlatılan olaylar bundan hayli zaman önce 1996 yılının sonlarında geçmektedir.

Yaklaşık 25 yıl önce.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 551 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.525 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.399 Okunma Partilerin başarısını getiren pek çok özellik var.. Onların hepsine ek olarak şans da gerekiyor.. İYİ Parti şansını kullanamadı… 27 Nisan 2024 | 754 Okunma Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 4.301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar