Cumhurbaşkanı’nın verdiği ekonomik duruma ilişkin müjdeler aklınızı karıştırmasın

Gözümün eski keskinliğini kaybettiği, sabah erkenden baktığım gazetenin internet sitesinde ilk haber yapılmış Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait müjdeli cümleyi yanlış algılamamdan da belli. ...

Gözümün eski keskinliğini kaybettiği, sabah erkenden baktığım gazetenin internet sitesinde ilk haber yapılmış Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait müjdeli cümleyi yanlış algılamamdan da belli.  “Erdoğan: Faizde tek haneye doğru iniyoruz” cümlesini gözüm nasıl gördüyse belleğim öyle kayda geçirdi.

“Erdoğan: Enflasyonda tek haneye doğru iniyoruz” olarak…

Hiç duraklamaksızın “İnşallah” demiştim.

Biraz da afallayarak…

TÜİK tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamı kimseleri tam tatmin etmiyor; bunun, mutfağa yansıyan fiyatlardaki artış diğer ürünlerden daha yüksek gerçekleştiği için olduğunu sanıyorum.

Marketler biraz da korkudan kâr oranlarını düşürmüş gibiler, ama olsun, yine de et, peynir, zeytin, yağ gibi ürünlerin fiyatları bir haftadan diğerine yükseliyor. İnsanlar çoktandır eskisinden daha az miktarlarda alış-veriş yaptıkları için, pahalılık gözlere daha fazla takılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 28 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.854 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar