Çekiçle saldıran adam saldırdığı kişinin hocasının kim olduğunu bilse yine de saldırır mıydı?

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (31.10.2022)''Çekiçle saldıran adam saldırdığı kişinin hocasının kim olduğunu bilse yine de saldırır mıydı?'' başlıklı yazısı.

Başkan ile başkan yardımcısının başına herhangi bir olumsuz gelişme gelir ve ikisi aynı gün hayatlarını kaybederlerse, devleti yönetme görevini geçici olarak o sırada kim Temsilciler Meclisi başkanı ise onun üstlenmesini öngörüyor ABD anayasası…

O konumun şimdiki sahibi Nancy Pelosi.

Nancy Hanım yaşını başını almış birisi. 82 yaşında. 1987 yılından beri Kongre’de üye. 2007-2011 arasında da başkandı, partisi muhalefete düşünce sade üye olarak biraz dinlenmek zorunda kaldı, 2019’da yeniden aynı göreve seçildi.

Yaşına rağmen aktif. En son Ukrayna’da ve Tayvan’da görüldü.

Haberlere bakarken “Nancy Pelosi’nin eşine evinde saldırıldı” başlığını görünce şöyle bir doğruldum. Saldırgan David DePape adlı anti-Semitik (Yahudi karşıtı) görüşleri olan, Ukrayna’daki savaşı Yahudilerin çıkardığına dair tezleriyle tanınan biriymiş. Adamın başına çekiçle vururken “Nancy nerede?” diye bağırıyormuş saldırgan. Nancy Hanım o sırada halkını Kongre’de temsil ettiği Kaliforniya’da değil, Washington’daymış.

Neden bu haber dikkatimi fazlasıyla çekti, anlatayım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 72 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 2.875 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 705 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.885 Okunma AK Parti’de değişiklik neden gecikiyor? Eskilerin ‘kaht-ı rical’ dedikleri AK Parti’nin gerçeği… 28 Nisan 2024 | 1.405 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar