Bülent Arınç ne yapıyor, AK Parti ve Külliye neden tepki veriyor? Sebebi en fazla AK Parti’yi ilgilendiriyor…

En son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanmasıyla gündeme gelmişti Bülent Arınç,

şimdi ise içişleri bakanlığı tarafından görevden alınan HDP’li belediye başkanlarına ve son yedi yılda attığı twitler yüzünden hakkında yaklaşık 10 yıl mahkumiyet cezası verilmiş CHP’nin İstanbul il başkanına destek çıkan sözleri yüzünden tepkilere muhatap. 

“Ahmet Türk’ü tanırım, terörle alakası yoktur” dedi Mardin’in görevden alınan belediye başkanı için Arınç.

CHP il başkanı için ise, “Görüşlerini beğenmeyebilirsiniz, ama Canan Kaftancıoğlu’na tahammül etmek zorundasınız” dedi. 

Sözlerine tepkiler kurucusu olduğu AK Parti’den ve hatta Külliye’den geliyor. Ağır tepkiler bunlar… Bir eski milletvekili “Düş yakamızdan” diye özetlenebilecek bir yazı yazdı. Külliye’den de “Kendisi büyüğümüzdür, ama görevden almalar hukukidir, kendisinin açıklamaları bizi bağlamaz” açıklaması yapıldı.

MHP de lider düzeyinde Arınç’ın açıklamalarına karşı çıktı. Tepki verenlere hatta İYİ Partililer de katıldı.

İktidarların köreltme etkisi

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 38 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.165 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar