Bugün yine bir 15 Temmuz… Hain darbe girişimine kronolojik bir bakışla yaklaşmak istedim 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (15.07.2022)''Bugün yine bir 15 Temmuz… Hain darbe girişimine kronolojik bir bakışla yaklaşmak istedim '' başlıklı yazısı.

John Bolton görüşleriyle olduğu kadar görünüşüyle de farklı bir Amerikalı. 

Uluslararası alandaki çılgınlık sınırında dolaşan görüşlerine ondan çok farklı düşünmediği bilinen Donald Trump da dayanamamış ve kendisini atadığı ulusal güvenlik danışmanlığı görevinden bir yıldan az bir zaman sonra uzaklaştırmıştı.

Görüşünüşü de farklıdır. George W. Bush’un başkanlığı döneminde ülkesini büyükelçi olarak orada temsil ederken, Birleşmiş Milletler (BM) koridorlarında aniden karşıma çıktığı için kendisini dünya gözüyle görmüşlüğüm de var. 

Posbıyık bir Amerikalı Bolton.

CNN kanalında Jake Tapper’ın programına birkaç gün önce -salı günü- çıktığında, ülkesinin başka ülkelerde hükümetleri askeri darbelerle değiştirmeye meraklı olduğunu, ancak o bu açıklıkla söyleyebilirdi.  

ABD Kongresi Trump’ın başkanlıktan gitmemek için iç savaş yoluyla darbe peşinde koştuğu iddiasını soruşturuyor. Bu amaçla dinlenen tanıklar bildiklerini ve gördüklerini anlatıyorlar. Bolton kendisini görevden alan eski başkanı kollamak için çıkmış CNN’e ve Tapper’a ‘‘Darbeleri benden daha iyi kim bilebilir, birkaçının planlamasına bizzat katıldım; darbeler bayağı zor bir iştir’’ diye böbürlenmiş…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.164 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 864 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar