Bugün ‘istenmeyen öteki’ HDP.. Şimdilerde onu dışlayanlar dün kendileri aynı konumda değiller miydi? 

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (07.09.2022)''Bugün ‘istenmeyen öteki’ HDP.. Şimdilerde onu dışlayanlar dün kendileri aynı konumda değiller miydi? '' başlıklı yazısı.

Benzerlikleri bir tek ben mi görebiliyorum?

CHP’li bir milletvekili, bir TV programında kendisine yöneltilen, ‘‘İktidara gelirseniz HDP’ye bakanlık verir misiniz?’’ sorusuna olumlu cevap verdiği için kıyamet kopuyor. Gürültü yoğunlukla iktidar cephesinden geliyor ama Millet İttifakı içerisinde yer alan partiler arasında da bu sözlere tahammül edemeyenler olduğu anlaşılıyor. 

HDP, hani olmaz ya, sandıktan birinci parti çıksa veya aday çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı halktan yeterli oy alıp rakiplerini geçse ne olur? 

Hükümet kurdurulmaz, cumhurbaşkanı olmasına geçit verilmez herhalde.

Fantezi mi geliyor? Hayır. Bunlar demokratik olma iddialı ülkemizin siyasi gerçeği. HDP ‘istenmeyen öteki’ çünkü…

Bugün böyle, ama dün başka parti/ler ‘istenmeyen öteki’ idi…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.204 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.165 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum