Bir Amerikan filmi, ama keşke bizde de birileri benzer bir film çekse…  

Tamamen tesadüf, ama benim açımdan hayırlı bir tesadüf: Bir platformun menüsünde gezinirken ismi dikkatimi hemen çeken bir filmle karşılaştım; varlığından ilk kez haberdar olduğum için filmin çok...

Tamamen tesadüf, ama benim açımdan hayırlı bir tesadüf: Bir platformun menüsünde gezinirken ismi dikkatimi hemen çeken bir filmle karşılaştım; varlığından ilk kez haberdar olduğum için filmin çok yeni olduğunu sandım ve gecikmeden izleyeceğim için sevindim. İzlerken de, filmde ünlü oyuncuların canlandırdığı gerçek kişilerin bizde de mukabilleri olduğunu, hatta isim isim hatırlayarak, düşündüm.

Alt tarafı bir film işte. Öyle ama, izlerken 20 yıl önce yaşadığım gerilimli günler gözümün önünden geçti.

Filmin adı: ‘Shock and Awe’; 2017 yapımı film bizde ‘Şok ve Dehşet’ adıyla gösteriliyor…

ABD’nin ve dünyanın kimyasını bozan 11 Eylül’de (2001) New York’taki ikiz kulelere saldırı olayını herhalde hatırlarsınız. Boston’dan kalkan dört uçağa yolcuymuş gibi giren 19 militan, bulundukları uçakların yönetimlerini teslim alarak ikisini ikiz kulelere çarptırmışlardı. Üçüncü uçak ABD savunma bakanlığı Pentagon’u hedef almış; dördüncü uçak ise, içinde çıkan çatışmalar sonucu muhtemel hedefine varamadan düşürülmüştü.

Tarihe ’11 Eylül olayı’ olarak geçen terör saldırısı…

Aralarında bir Mısırlı, bir de Lübnanlı olsa da, olayı gerçekleştiren 19 kişinin büyük çoğunluğu Suudi Arabistan vatandaşıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.127 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 863 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.159 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar