Bazen “Kem söz sahibine aittir” deyip geçmek en doğrusu…

Ne kadar kızarsam kızayım ağzımdan ‘küfür’ kapsamı içerisine girecek bir sözcük çıkmaz. Küfürbazların kolaylıkla kullandığı küfürlerin çoğunu bilmem de....

Ne kadar kızarsam kızayım ağzımdan ‘küfür’ kapsamı içerisine girecek bir sözcük çıkmaz. Küfürbazların kolaylıkla kullandığı küfürlerin çoğunu bilmem de. Yalnız küfürleri de değil, kaba saba söz ve deyimler hakkında da fazla malumatım yoktur. Birinden öyle bir ifade duysam veya okusam, en fazla yapabileceğim, Hulki Aktunç’un ‘Büyük Argo Sözlüğü’ne başvurmaktır.

Sedef Kabaş’ın bir televizyon programında kullandığı, kendisinin ‘atalar sözü’ olduğunu söylediği, içinde ‘eşek’ sözcüğü geçen benzetmeden de ilk kez haberdar oldum.

Cahilliğime verin.

‘Eşek’ bizde nedense benim kendisine yakıştığını hiç düşünmediğim anlamlara mal edilir. Oysa her bakımdan sevimli bir mahluktur. Kimseye bir zararı dokunmaz, buna karşılık meşakkatlere tahammüllüdür.

Yanlış mı hatırlıyorum diye Google’a danıştım; doğru biliyormuşum: ABD’de her seçimde birbirine rakip olan ve genellikle birinden birinin sandıktan galip çıktığı iki parti, Cumhuriyetçi Parti (Republican Party) ile Demokrat Parti (Democratic Party), iki sevimli mahluk ile resmedilir.

Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Partisi ‘fil’ ile…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir hadise var can (MHP) ile canan (AK Parti) arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor?…  26 Nisan 2024 | 24 Okunma Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler… 25 Nisan 2024 | 3.165 Okunma CHP genel başkanı Özgür Özel, AK Parti genel başkanı da olan CB Tayyip Erdoğan ile Meclis’te çay içti.. Sıra Külliye’ye çıkmasında… 24 Nisan 2024 | 2.835 Okunma AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese.. Eminim, çıkış yolu bulmakta onlardan bile yararlanabilirdi… 23 Nisan 2024 | 3.623 Okunma Amerika’da Trump’ın önü davalarla kesilmek isteniyor.. Davalardan biri uçkur davası… 22 Nisan 2024 | 1.755 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum