‘Başörtüsü’ konusu konuşuluyor sanmayın, aslında olan çok daha önce olması gerekendir

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (07.10.2022)''‘Başörtüsü’ konusu konuşuluyor sanmayın, aslında olan çok daha önce olması gerekendir'' başlıklı yazısı.

İnsanoğlunun en önemli özelliklerinden biri değişime açık olmasıdır.

Değişime direnenler her toplumda var; onlar için ‘bağnaz’ veya ‘yobaz’ gibi sıfatlar kullanılıyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi rakiplerini şaşırtmak için tasarladığı “Gelin, başörtüsü yasağını gündemden bütünüyle çıkartacak bir yasal düzenlemeyi birlikte yapalım” çıkışı, en büyük şaşkınlığı, kendisine destek çıktığı bilinen kesimden bazı kişilere yaşattı.

Günlerdir gazeteleri ve televizyon kanallarında en keskin suçlamaları düne kadar en sevimli sözleri kendisi için kullandıkları CHP liderine yöneltiyor o tipler. Onların gözünde Kılıçdaroğlu başında bulunduğu partinin çizgisine ‘ihanet’ içerisinde.

İçlerinden, Kılıçdaroğlu’nun partide grup başkan vekili olduğu dönemde başörtüsü yasağının kalkması girişimlerine karşı verdiği mücadeleyi hatırlatanlar de var.

‘6’lı masa’ birlikteliğinin böyle sürpriz bir çıkışla sonuçlanmasını tahammül edilmez bir gelişme olarak değerlendirdikleri belli oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.195 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 866 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.462 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.161 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 753 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar