AK Parti’den önemli bir isim “Abdullah Gül aday olabilir” diye karalar bağlamış…

Gazeteci Fehmi Koru'nun bugünkü (28.09.2022)''AK Parti’den önemli bir isim “Abdullah Gül aday olabilir” diye karalar bağlamış…'' başlıklı yazısı.

Bazen yazımı yazarken aklıma gelmeyen -gelse derdimi daha iyi anlatmama yarayacak- bir düşünceyi veya bir deyimi, yazımın mürekkebi kurumadan hatırladığım oluyor.  

Okurken karşıma çıktığı da oluyor o düşünce, deyimi bir başkasının ağzından işittiğim de…

Dün öyle bir gündü.

İktidar partisinde yer alan politikacıların kendilerini de etkilediği muhakkak yanlışlıkları gördükleri, hatta o yanlışlıklara gönülsüz katkıda bulundukları gerçeğinden hareketle, buna ses çıkarmalarını beklediğimi, siyasi tarihimizden örneklerle anlatmaya çalışmıştım.

Birinci Meclis’ten başlayarak her dönemde iktidarların yanlışlarını iktidar partilerinden birileri eleştirebilmiştir siyasi tarihimizde…

O yazıya ilham kaynağı teşkil edenlerden, yazıda kendisinden adını vermeden söz ettiğim önemli bir AK Partili, anlatmaya çalıştığım konunun daha iyi anlaşılmasına yol açabilecek bir deyimi, yeni bir açıklamasıyla bana hediye ediverdi.

“İçine sindirmek” deyimini…

Gerçekten demek istediğim tam da buydu: “Nasıl oluyor da en yakından müşahede ettikleri halde olan biteni içlerine sindirebiliyorlar” demek istemiştim.

AK Parti’nin önemli ismi bu deyimi kullandı ama çok farklı biri için kullandı.

Muhalefet seçimde kendilerinin adayının karşısına Abdullah Gül’ü çıkarmayı düşünüyormuş… AK Partili politikacı, vaktiyle Gül’ün cumhurbaşkanı olmasının engellenmek istenmesini, başörtüsü yüzünden eşine reva görülen muameleleri hatırlatarak, AK Parti adayının karşısına çıkmayı nasıl içine sindirebileceğini merak ediyormuş…

Boşuna bir endişe…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 329 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.456 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.894 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar