ABD’de bir üniversite Netanyahu ve uzantılarının tehditlerine karşı çıktı

Tahmin ettiğim gibi, Amerika’nın dünyaca ünlü üç üniversitesinin rektörlerinin Kongre’ye çağrılıp hesaba çekilmesi, o ülkede ciddi tepkilere yol açtı.Bir gün arayla yazdığım...

Tahmin ettiğim gibi, Amerika’nın dünyaca ünlü üç üniversitesinin rektörlerinin Kongre’ye çağrılıp hesaba çekilmesi, o ülkede ciddi tepkilere yol açtı.

Bir gün arayla yazdığım iki yazıda İsrail’in elinin nereye kadar uzandığından hareketle, Netanyahu’nun ABD’yi de değiştirmek niyetinde olduğundan söz etmiştim. Fırsat bu fırsat deyip, ABD’yi, İsrail gibi baskıcı, özgürlüklerin rafa kaldırıldığı bir ülke haline dönüştürme ve Joe Biden’i de her konuda kendisinin peşine takma sevdasında Netanyahu.

Soğuk Savaş günlerinin bir bölümünde öyleydi Amerika… 

İlk adım Kongre’de rektörleri hesaba çekmeyle atıldı.

Görüntü, 1950’lerde Joseph McCarthy adlı senatörün yaptığına çok benziyordu.

Öğrencilerin İsrail karşıtı gösterilerine izin verdikleri, gösterilere katılan öğrencilerini kovmadıkları için hesaba çekilen rektörlerden biri, UPENN’in rektörü, istifaya zorlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 420 Okunma Merakım giderildi: Devlet Bahçeli’nin gizemli sitemlerinin muhatabı, tahmin edilen adresler değilmiş… 01 Mayıs 2024 | 1.432 Okunma Merak bu ya: Erdoğan-Bahçeli 45 dakikada ne konuştu? CB Erdoğan Özgür Özel’e neden 2 Mayıs’ta randevu vermiş olabilir? 30 Nisan 2024 | 3.126 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi…  29 Nisan 2024 | 726 Okunma Daha dün bir, bugün iki.. AK Parti’nin anayasa değiştirme girişimine ilk itiraz Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi… 29 Nisan 2024 | 3.890 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar