Medya düzeni sarsılıyor, ama medya yöneticileri ile patronları farkında değil. Seçimde farkına varacaklardır…

Geçen gün, bir dişçi muayenehanesinde, ortada duran gazetenin sayfalarını çevirirken, aynı ortamı paylaştığımız yaşlıca bir hanım, “Şu kocaman haber başlıklarına...

Geçen gün, bir dişçi muayenehanesinde, ortada duran gazetenin sayfalarını çevirirken, aynı ortamı paylaştığımız yaşlıca bir hanım, “Şu kocaman haber başlıklarına, sayfalarının garip düzenine dikkat ediyor musunuz? Artık almayı bıraktım” dedi ve ekledi: “Zaten satışı da son bilinen rakamının yarısına düşmüş…”

Eskiden gazetelerin satış rakamlarını veren tiraj raporlarına her hafta sektirmeden göz gezdirirdim. Son zamanlarda böyle bir zahmete katlanmıyorum.

Sebebi şu: Medya çevreleri, gazeteleri çıkaranlar dahil, o raporlardaki rakamlara inanmıyorlar. Herkes kendi gazetesinin satış rakamının gerçek diğerlerinin rakamlarının şişirilmiş olduğu iddiasında.

Yakında el değiştiren bir grubun büyük gazetesinin tepe yöneticiliğine getirilen kişinin “Bir şeyler yapmak lazım” anlamına gelen çırpınmalarını köşesinden okudukça durumun vahametini daha iyi anlayabiliyorum.

Gazeteler satın alınmıyor.

Türk Hava Yolları, oteller, akaryakıt istasyonları gibi çok sayıda gazeteyi toptan alıp müşterilerine bedava sunan büyük şirketler de olmasa satışlar daha da yerlerde sürünecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler 19 Mart 2024 | 123 Okunma Putin dün sandıktan yüzde 90’a yakın oy alarak çıkmış.. Putin’in de alınan sonuca şaşırdığını sanıyorum.. Sebepleri var… 18 Mart 2024 | 1.443 Okunma Amerika önümüzdeki dönemde Ortadoğu ülkelerine benzer mi? Amerikalı yazar “Trump seçimi kazanırsa olur” diyor… 17 Mart 2024 | 641 Okunma İddialı cümleler: Kendini devletin sahibi gören bir avuç seçkin azınlık.. Haksızlık ve hukuksuzluğa maruz bırakıldık… 16 Mart 2024 | 2.894 Okunma Demirtaş’a cezaevinde yeni başlatılan üst arama uygulaması birilerine mesaj ama, acaba kimlere bu mesaj? 15 Mart 2024 | 2.436 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar