Sayın Sare Davutoğlu söyleşisi ve “imkansız talepler” üzerine derkenar

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Sayın Sare Davutoğlu ile seçim sonrası ilk röportajı gerçekleştiren gazeteci oldu. Güzel bir söyleşi. Güzelliği bize hem bir duygu hem de bilgi katmasında.Muhatabını dinlemeyi...

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Sayın Sare Davutoğlu ile seçim sonrası ilk röportajı gerçekleştiren gazeteci oldu. Güzel bir söyleşi. Güzelliği bize hem bir duygu hem de bilgi katmasında.
Muhatabını dinlemeyi bilmeyen gazeteciler yüzünden maalesef güzel söyleşi okuma imkanına pek sık kavuşamıyoruz. Hem yazılı basında hem de ekranda anlamak ve tanımak değil kafasındaki izlek için “malzeme” toplayan gazeteciler yüzünden röportajların sohbete yaslanması gereken damarı zarar görüyor.
Röportaj üzerinden Sayın Sare Davutoğlu'nun işaret etmiş olduğu birkaç hususa değinmek istiyorum.
Kamu sağlığı üzerine bir doktor olarak sivil toplum kanadında da çok verimli ve başarılı kampanyalara imza atmış olan Sayın Sare Davutoğlu sağlık haberleri için medyada özel bir yer ayrılması gerektiğini söylüyor ki bu husus çok önemli. Fakat ne yazık ki ses getirsin düşüncesi ile medyada sadece şiddet gören sağlık personelinin haberleri yapılıyor. Oysa pozitif sağlık haberlerine ihtiyacımız var. Hastaları için canla başla türlü fedakarlıklar yaparak mesleğini sürdürmeye çalışan sağlık personelinin mücadelesi, çalışma şartlarının zorluğuna dair bilgi sahibi olduğumuz zaman her türlü olumsuzluğu doktorlara yıkma pervasızlığından biraz uzaklaşabiliriz.
Diğer taraftan sağlık konusunda sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmemiz için evvela kullandığımız kelimelerin “sağlıklı' olması gerekiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 396 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 725 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar