Mutluluk haritası...

-Nerede hangi madenler vardır haritalandı. Nerede petrol, nerede doğal gaz vardır, haritalandı.Havanın temizi, rüzgarın delisi, suyun berrağı nerededir, haritalandı.Hava şişelenip satışa sunuldu;Deli rüzgardan enerji...

-
Nerede hangi madenler vardır haritalandı. Nerede petrol, nerede doğal gaz vardır, haritalandı.
Havanın temizi, rüzgarın delisi, suyun berrağı nerededir, haritalandı.
Hava şişelenip satışa sunuldu;
Deli rüzgardan enerji üretmek için rüzgara el kondu;
Suyun yolunu çevirmek üzere, Dicle-Fırat arasında hükümran olmak isteyenlere, DAEŞ/IŞID mihmandar oldu.
Bunca harita arasına, bir mutluluk haritası da pek yakışacaktı elbet. Şık ve tuzu kurular için şahane bir rehber.
Batı medeniyeti her şeyin güzelini ve kusursuzunu ister. Korumaya aldığı bütün değerler güçlüler içindir.
II-
Yeraltı kaynaklarının haritasını çıkaran kapitalist zihniyet, şimdi yer üstündeki mutluluk haritalarının peşinde. Dünyanın en mutlu şehirlerini, en yaşanacak şehirlerini seçiyor.
İlk beşe giren ülkelerin Almanca konuşan ülkeler olması ne kadar da manidar. Birinciliği Viyana almış. İkinci Zürih. Paris, Londra ilk otuza girememiş.
Sıralamanın 100'den sonrasını Moskova ve İstanbul'un paylaşması üzerine uzun uzun düşünelim mi, yoksa her şey normal ve olağan diyenlerin konforuna mı teslim edelim kendimizi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Almanlar et başında” 26 Nisan 2024 | 297 Okunma Ne olacak bu anne babaların hali? 19 Nisan 2024 | 724 Okunma Bayram neşesinin dışında kalmamak, lâkin içine de girememek... 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Öz orucu, söz orucu, köz orucu ve seçim kampanyaları... 05 Nisan 2024 | 232 Okunma Kitapların sayfaları gençlere ve çocuklara çok mu uzak? 29 Mart 2024 | 150 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar